Namn Kontaktuppgifter Speciellt ansvar Artansvar
Kaj Svahnbrajarn@gmail.com
0703524969
Kontaktperson, sammankallande, FiSk-ansvarig, mötesordförandeJärpe-vaktel, vattenrall-stortrapp, sydlig kärrsnäppa och Locustella-sångare.
Olof Jönssonolof.joensson@gmail.comAlkor, lärkor-ärlor
Jörgen Bernsmoj.bernsmo@bredband.netBlankettadministrering
Greger Flycktgreger.flyckt@utb.kristianstad.seArkivansvarigSkärsnäppa-rödspov (förutom islandica och schinzii), småspov-simsnäppor.
Janne Dahlénjanne.dahlen@hotmail.comRapportmallansvarigStyltlöpare-ljungpipare, duvor-gökar, sidensvans-dubbeltrast och gulhämpling.
Johan Lorentzonlorentzon.johan@gmail.comÄnder
Stefan Magnussonislom@bredband.netSvanar-gäss, stäppvipa-mosnäppa, spovsnäppa och myrspov.
Daniel Melchertbankgatan2@gmail.comUgglor-hackspettar, kungsfåglar-sparvfinkar (förutom brandkronad kungsfågel).
Aron Edmanaron.edman@gmail.comSångare (utom Locustella), bofink-kornsparv
Oskar Nilssonoskarnilsson@gullpix.comHemsideansvarigTrutar, måsar (förutom tretåig mås och tärnmås) och tärnor.
Roine Strandbergroine.strandberg@biol.lu.seDatabasansvarigRovfåglar (utom brun glada och sällsynta örnar) och fenologi
Thomas Svanbergthomas.svanberg@kof.nuHavsfåglar inkl. labbar, tretåig mås och tärnmås.
Mattias Ullmanmattias.ullman@telia.comMötessekreterareLommar-doppingar, pelikaner-flamingoer, brun glada, sällsynta örnar och rödspov av rasen islandica.


Kaj Svahn
Född 1985 och uppväxt i Edenryd vid blekingegränsen, numera bosatt i Malmö. Fågelintresset fick jag från min far och från personalen på Falsterbo Fågelstation där jag tillbringat väldigt många morgnar. Tycker om att variera skådningen med allt från ringmärkning, sträckskådning, busksparkning och inte minst nattsångarlyssning. Ledamot sedan 2009 och är för närvarande sammankallande samt kommitténs representant i styrelsen.
Jörgen Bernsmo
Uppvuxen i Falsterbo, bor sedan några år med familj utanför Simrishamn. Började skåda under tidigt 80-tal och intensitet och fokus har varierat under årens lopp. Har provat på det mesta men en kombination av tidsbrist, morgontrötthet och geografisk placering har under senare år genererat en viss fäbless för trutar. Försöker dock variera skådningen mer under vår och höst. Förundras över att det fortfarande kan vara så spännande, stimulerande och utmanande.
Janne Dahlén
Uppvuxen i det natursköna Dalarna, närmare bestämt Malung. Började skådarkarriären på Eggegrunds fågelstation i början av 90-talet. Fastnade för fågelfångsten och har därefter bott och jobbat på ett flertal fågelstationer. Flyttade till Skåne, Lund för att studera biologi i början av 00-talet och bor nu i Malmö. Är bred i min fågelskådning och uppskattar både inventeringar, ringmärkning, raritetsletning och sträckskådning. I Rrk Skåne sedan 2011.
Stefan Magnusson
Barndom på Falsterbonäset och det var också där fågelintresset puttrade igång på tidigt 90-tal. Allätare inom skådningen även om jag helst fyller tuben med stormiga hav, liror och lommar. Skåne är underbart men kryddar gärna med någon resa då och då. Jag har varit medlem i Rrk Skåne sedan 2009.
Aron Edman
Född och uppvuxen på fagra Österlen och de första riktiga skådaräventyren bar iväg till Öland vid sekelskiftet. Öland och Kalmar skulle sedan bli mitt hem efter ett kort besök på Ottenby hösten 2006 som blev längre än planerat. Sedan hösten 2012 är det biologi i Lund som gäller. Ringmärkning, tättingletande om hösten och sträckskådning på sensommaren är svårslaget. Utlandsresor är ett måste och jag söker mig helst österut.
Roine Strandberg
Bördig från Tjockhultstrakten där skådandet tog fart 1979. Ledamot i Rrk Skåne sedan 1997. Går under smeknamnet Blomman, inte bara på grund av en krullig gammal gubbe, utan även för att växter gavs oförtjänt intresse i början av 2000-talet. Är extra förtjust i rovfåglar och forskar på bl.a. fiskgjuse och brun kärrhök vilket avspeglas i mina FiSk-texter. Trivs bättre i regnskogen än i barrskogen vilket gör det oundvikligt att bidra till växthuseffekten.
Mattias Ullman
Började följa med farsan på örnexkursioner till Vomb och Börringe 1979. Under 80- och början av 90-talet var skådningen fortfarande sporadisk, men årliga turer gjordes tex till Öland, Falsterbo och Kullen. Rariteter och kryss var då ofta det viktigaste, även om man ej kunde skilja på ängs- och skärpip. Betydligt mer aktiv sedan andra halvan av 90-talet. Överlag allätare, men vadare ligger extra varmt om hjärtat. Försöker göra minst en skådarresa utomlands per år.
Olof Jönsson
Född 1983 i Hässleholm där naturintresset odlades i tidig ålder mest tack vare min far. Började skåda på allvar 1997 och höll mig mest i NO de första åren, vidgade därefter vyerna i samband med att studier tog vid i Lund 2003. Tiden i fält är alltför knapp och läggs idag antingen i Skåne eller utomlands. Biten VP-valp och Corvo på Azorerna är ett stadigt återkommande resmål. Skulle behöva lära mig mer om framför allt rovfåglar. Medlem i kommittén sedan 2005.
Greger Flyckt
Född 1969 och upplärd i Kristianstads vattenrike av naturintresserade föräldrar. Började ringmärka med Erik Schönbeck i mitten av 80-talet och har hållit på med fåglar sedan dess. Skådar så ofta det går och uppskattar nog mest att spanasträckande fågel. Tycker om statistik och tittar just nu lika mycket bakåt som framåt. Har suttit med i rrk sedan 1997.
Johan Lorentzon
Född 1973, uppväxt i Åhus och bor nu i Skanör. Föredrar sträck i alla former - sjöfågel, ringmärkning, rovfågel. Numera blir det mycket microskådning på megalokalen Falsterbonäset med omnejd. Är extra förtjust i måsfågel och sjöfågel efter många år med intensiv sträckskådning på Österlen. Skådar gärna utomlands om tillfälle ges, helst i Latinamerika och Asien. Borde försöka ta igen det jag har glömt om småfågel i handen.
Daniel Melchert
Gammal uv som i någon form skådat sedan 1970-talet: dåförtiden mest Krankesjön och SkOF-exkursioner, nuförtiden mest microbirding och nanoskådning (balkonglistan). Skådar gärna längs kusten, i skogen vid sjö eller äng, men allra helst hemma i Texas.
Oskar Nilsson
Föddes 1988 i Köping där jag bodde och skådade tills 2007. Sedan dess har jag pluggat teknisk fysik i Lund och tyvärr har jag inte alls haft den tiden till skådning som jag önskar. Skådar i nuläget mest på resor som blir på ledigheterna vinter, påsk och sommar. Favoritgrupper är ärlor, törnskator, sylviasångare och trutar. Tycker det är spännande med raser. Gillar gransångare, rödstjärtar, gulärlor och liknande.
Thomas Svanberg
Är en utpräglad sträckskådare som trivs bäst vid kustnära lokaler. Skådat sedan tidigt 80-tal och lusten bara ökar! Begynnande intresse att föreviga fåglar på bild och har trevande påbörjat att försöka fästa några bevingade saker inte bara i minnet utan även på minneskort. Ursprungligen från Ängelholm men häckar i Helsingborg sedan 1994. Var tidigare artsamlare men sliter numera hellre själv fram rara saker.