Ledamot Kontaktuppgift Speciellt ansvar Artansvar
Janne Dahlénjanne.dahlen på hotmail.comStäppflyghöna–duvor, tjockfot–skärfläcka, ljungpipare–fjällpipare (utom kustpipare), vadarsvalor, sidensvans, trastar–järnsparvar, gulhämpling
Ola ElleströmGäss–svanar, tärnor, lärkor–svalor, ärlor–piplärkor, tallbit
Greger Flycktgreger.flyckt på utb.kristianstad.seArkiv, blankettadmininstrationVadare förutom arktiska, rödspov och utvalda arter (se Janne Dahlén ovan)
Johan Lorentzonlorentzon.johan på gmailFynddatabasLappuggla
Oskar LöfgrenNattskärra–seglare, gökar, ”arktiska vadare”, ugglor–hackspettar (utom lappuggla), flugsnappare
Ola Marklundola på landgren.comMåsar–trutar
Petter OlssonSångare, sparvfinkar
Roine StrandbergFenologiInledning, hönsfåglar, trappar, vattenrall–tranor, rödspov, rördrom, rovfåglar (utom sällsynta örnar och Milvus-glador), falkar–skäggmes, stjärtmes, gräsfåglar (Locustella-sångare), kungsfåglar–starar, fältsparvar–sporrsparvar
Tomas Svenssonlasertomas på gmailRedaktör, hemsida, lokaladminstrationNilgås–änder, labbar (utom storlabb), finkar (utom tallbit)
August ThomassonStorlabb, alkor, havsfåglar
Mattias Ullmanmattias.ullman på telia.comLommar-doppingar, storskarv-flamingoer, milvus, sällsynta örnar.


Janne Dahlén
Uppvuxen i det natursköna Dalarna, närmare bestämt Malung. Började skådarkarriären på Eggegrunds fågelstation i början av 90-talet. Fastnade för fågelfångsten och har därefter bott och jobbat på ett flertal fågelstationer. Flyttade till Skåne, Lund för att studera biologi i början av 00-talet och bor nu i Malmö. Är bred i min fågelskådning och uppskattar både inventeringar, ringmärkning, raritetsletning och sträckskådning. I Rrk Skåne sedan 2011.
Greger Flyckt
Född 1969 och upplärd i Kristianstads vattenrike av naturintresserade föräldrar. Började ringmärka med Erik Schönbeck i mitten av 80-talet och har hållit på med fåglar sedan dess. Skådar så ofta det går och uppskattar nog mest att spanasträckande fågel. Tycker om statistik och tittar just nu lika mycket bakåt som framåt. Har suttit med i Rrk sedan 1997.
Oskar Löfgren
Filur i Malmö
Petter Olsson
Duracell-kanin och dalmas
Tomas Svensson
Fågelskådare sedan barnsben tack vare storebror Stefan. Född i Falun, därefter bosatt intill Landsjöns fältstation och den sträcklokalen Vista Kulle intill Vättern. Sedan studier i Linköping 1996-2002, med fina Roxen runt hörnet, bosatt i Skåne där jag njuter av allsköns skådning, med fokus på sträck. Även svag för skådning norra Öland. När tiden är knapp hinner man dock alltid med en sväng till Kåsen i Limhamn (bra lokal för t.ex. svartbrynad albatross).
Mattias Ullman
Började följa med farsan på örnexkursioner till Vomb och Börringe 1979. Under 80- och början av 90-talet var skådningen fortfarande sporadisk, men årliga turer gjordes tex till Öland, Falsterbo och Kullen. Rariteter och kryss var då ofta det viktigaste, även om man ej kunde skilja på ängs- och skärpip. Betydligt mer aktiv sedan andra halvan av 90-talet. Överlag allätare, men vadare ligger extra varmt om hjärtat. Försöker göra minst en skådarresa utomlands per år.
Ola Elleström
En legend
Johan Lorentzon
Född 1973, uppväxt i Åhus och bor nu i Skanör. Föredrar sträck i alla former - sjöfågel, ringmärkning, rovfågel. Numera blir det mycket microskådning på megalokalen Falsterbonäset med omnejd. Är extra förtjust i måsfågel och sjöfågel efter många år med intensiv sträckskådning på Österlen. Skådar gärna utomlands om tillfälle ges, helst i Latinamerika och Asien. Borde försöka ta igen det jag har glömt om småfågel i handen.
Ola Marklund
Växte upp på cykelavstånd till "Cafeterian", en takterrass vid den tratt Vänern utgör. Inspirerad och upplärd av namnkunniga skådare under makalösa höstmorgnar innan skolan, . Efter en rejäl världsutforskning blev det studier i Lund, med doktorsavhandling kring undervattensekologin i fågelsjöar som final. Krysslistor har ersatts av fokus på art-/raskomplex, ruggningsstudier m.m. Måsfåglar fascinerar, och hemstaden Trelleborg levererar bra på den fronten.
Roine Strandberg
Bördig från Tjockhultstrakten där skådandet tog fart 1979. Ledamot i Rrk Skåne sedan 1997. Går under smeknamnet Blomman, inte bara på grund av en krullig gammal gubbe, utan även för att växter gavs oförtjänt intresse i början av 2000-talet. Är extra förtjust i rovfåglar och forskar på bl.a. fiskgjuse och brun kärrhök vilket avspeglas i mina FiSk-texter. Trivs bättre i regnskogen än i barrskogen vilket gör det oundvikligt att bidra till växthuseffekten.
August Thomasson
Född 1998 och uppväxt utanför Hässleholm. Fågelskådare sedan barnsben tack vare naturintresserade föräldrar. För tillfället bosatt i Uppsala för studier inom fysik och meteorologi, men hopppas återvända till Skåne i framtiden. Det blir så många timmar i fält som studierna tillåter, numera nästan uteslutande på cykel. Har dock ett extra svagt hjärta för havsfågelskådning vid Bunkern, Hovs hallar eller en tidig morgon vid Finjasjön. I Rrk sedan 2018.