Senaste nytt På gång Publikationer

SkOFs årsmöte 2018
2018-03-12 (SkOF)

SkOFs årsmöte 2018 avhölls i Lund måndagen 12 mars. Mötet var odramatiskt och de närvarande medlemmarna biföll revisorernas förslag om ansvarsfrihet för styrelsen 2017 och valberedningens förslag till styrelse 2018.
Staffan Åkeby omvaldes som ordförande för ytterligare ett år. För en ny treårsperiod omvaldes styrelseledamöterna P-G Bentz, Eva Engberg, Karin Persson och Caroline Sjöström. Ett nyval blev det genom Per-Magnus Åhrén, som ersatte avgående Juliana Dänhardt.

SkOFs kassör Karin Persson presenterade föreningens ekonomi ingående och den bedöms vara fortsatt god. Efter avslutade årsmötesförhandlingar blev det fikapaus med kanelbullar.
Mötet avslutades med att Henrik Ehrenberg höll ett fascinerande föredrag om två veckors fågelskådning i Alaska. Åhörarna fick se många både vackra, spännande och svårkryssade arter.

 

Blev detta slutet för Malmö pilgrimsfalk?
2018-02-04 (Kenneth Bengtsson)

Förra vintern uppehöll sig två pilgrimsfalkar i centrala Malmö. De sågs ofta vid Scandic hotell vid Triangeln och Johanneskyrkan strax intill. I höstas dök en falk upp igen och troligen var det en av fjorårets övervintrare. Denna rapporterades senast den 29 januari.

Dagen efter hittades en fotskadad pilgrimsfalk på en balkong på 9:e våningen i ett bostadsområde inte alltför långt från Triangeln. Skadan på foten visade sig tyvärr vara ohjälplig och falken avlivades i samråd med veterinär. Frågan är om det var Scandic-falken som fick sluta? Den har nämligen inte rapporterats sedan dess. Pilgrimsfalken ifråga var en hanne och född i Halland 2012.

 

Reserapporter åter tillgängliga
2018-02-04 (SkOF)

Rapporterna från resorna med SkOF-Scanbird är nu återställda och kan nås här eller via länken till resorna i kolumnen till vänster.

 

Nu är det dags igen... 26-29 januari
2018-01-23 (SOF-BirdLife)

Vinterfåglar Inpå Knuten (VIK) är en av SOF-BirdLifes mest populära aktiviteter, kanske för att det är enkelt och roligt att delta. Den sista helgen i januari räknas fåglar vid fågelmatningar över hela landet. De senaste åren har runt 20 000 rapporter kommit in – men vi vill ha ännu fler rapporter!

Du kan välja att räkna dina matgäster när som helst under perioden 26–29 januari och du rapporterar det högsta antalet du ser samtidigt av samma art.

Tack vare alla rapporter får vi bra en bild över de fåglar som tillbringar vintern hos oss. Talgoxen är den talrikaste vinterfågeln följd av blåmes och pilfink, men efter denna trio varierar topplistan från år till år. Via denna räkning kan vi också följa hur vinterfåglarna anpassar sig till klimatförändringarna. Under de drygt tio år räkningen pågått, har vi bland annat kunnat se hur arter som koltrast och nötväcka ganska kraftigt utvidgat sitt vinterområde norrut i landet.

Vinterfåglar Inpå Knuten har som mål att stimulera intresset för fåglar, och ger oss värdefull kunskap om förändringar i vår livsmiljö

Här är länken till webbsidan för Vinterfåglar Inpå Knuten!

Appen på App Store                        Appen på Google Play

 

 

Notiser som tidigare publicerats på förstasidan hittar du i ARKIV-menyn t.v.

Res med SkOF och
ScanBird 2018

 

Pyrenéerna 21-28 maj

 

Estland 5-11 juni

 

Fågelkalendern
- fenologi för alla!

Nu startar Fågelkalendern, ett riksomfattande fenologiprojekt, där alla kan vara med. Man väljer själv vilka arter man vill följa och gör två femminuters obspass per vecka.

Se mer detaljerad information här eller gå till
Fågelkalenderns hemsida

 

 

SkOF-program
SkOF-kvällar m.m.
 

 

Lokalklubbarnas program.

 

FJÄRILSSKÅDARE sökes!


Kom med i
Svensk Dagfjärilsövervakning!
Läs mer►

Missade du...
Mikael Kristerssons film Ljusår på TV?

Foto: Mikael Kristersson.
Köp den på DVD i vår webshop!

ANSER 2018-1
Äldre artiklar?
Sök i ANSER-registret uppdaterat t.o.m. 2015.

 

Fåglar i Skåne 2016

KLICKA HÄR FÖR DIGITAL VERSION

 

Fåglar i Skåne 2015

 

Skånes Fågelatlas

Format (bxh): 21,5x27,5 cm, 448 sidor, inbunden.
Pris för
SkOF-medlemmar: 300 kr.
övriga: 350 kr.

Porto (135 kr) tillkommer.
Beställ via mail HÄR

 

NY BOK OM SKÅNES DAGFJÄRILAR

Läs mer och beställ boken här

 

-----------------------------

 

Andra tips från
WEBSHOPEN:

 

 

 

 

------------------------------

Skånsk Skådarguide
in ENGLISH
Now SEK 50
CLICK ON THE IMAGE !
Läs mer!

 

------------------------------

Vingar över Falsterbo
2 uppl. 150 kr.
Läs mer!

 

SKÅNSK VINTERFÅGELATLAS
Winter Bird Atlas of Skåne
Klicka i bilden Click on the image

Läs mer!