Skånska Fågellokaler

Här finner du beskrivningar för ett stort antal skånska fågellokaler. Det är samma lokaler som i Skånsk Skådarguide 3 uppl. men i avkortad form. Kartorna till vägbeskrivningarna är t.ex. inte med här och inte heller alla de bilder som finns i skådarguiden.

 

Anvisningar

På kartan till höger finns alla lokalerna. I vissa delar är det många markörer tätt ihop men man kan dra kartan så att t.ex. Nordostskåne hamnar mitt i bilden. Sen kan man zooma in och på så vis få lite mer avstånd mellan markörerna.

Sätter man musen över en markör, kommer lokalens namn och nummer i Skånsk Skådarguide 3 upp. Klickar man på en markör kommer samma uppgifter plus koordinater och underlokaler upp.
Dessutom finns en länk till en textfil som innehåller närmare beskrivning av lokalen. Innehållet i textfilen visas i detta fönster och den valda lokalen representeras av en röd markör på kartan. I detta fönster visas även en länk, som förr gav den senaste veckans obsar (via Svalan) vid resp. lokal. Detta är tyvärr fortfarande inte möjligt via Artportalen.

Man kan också söka efter en viss lokal i listan nedan där lokalerna står i alfabetisk ordning. Den valda lokalen visas då med röd markör på kartan.

Skånsk Skådarguide (3 uppl.) - hittar rätt i skånska fågelmarker!

SkOF:s välkända klassiker finns åter i lager och dessutom i en lätt omarbetad version. Spiralbindningen är nu ersatt med s.k. flexoband, en textilbunden bok med en lite mjukare variant av hård pärm.
Det finns massor av nya foton på lokaler och fåglar. Tabeller och fynddata är uppdaterade, en del fel är korrigerade, men texten i övrigt är densamma som i andra upplagan.
Mer än 60 fågelskådare har bidragit med sina kunskaper. Redaktion: Mikael Arinder, Magnus Billqvist, Stefan Cherrug, Ola Elleström och Mats Rellmar.
Format bxh: 15x22 cm. 472 sidor. Pris: 200 kr. Köp den i vår webshop!