SkOF extrasatsar och välkomnar ungdomarna!

 

Med en riktad satsning vill SkOF, i samarbete med de lokala fågelklubbarna och kommunornitologerna i Skåne, uppmuntra unga tjejer och killar till att bli fågelskådande friluftsmänniskor. Det är tillsammans som man skapar glädje och nyfikenhet. Det är tillsammans som man utvecklar sitt kunnande och sin känsla för naturen. Det är spännade, det är hälsosamt och det finns oändligt mycket att upptäcka! Därtill är det viktigt för framtida natur- och fågelskydd att engagera den unga generationen.

 

SkOF hoppas kunna bidra till detta genom att erbjuda grupper av ungdomar upp till 25 år ett aktivitetsbidrag upp till 10 000 kr per grupp. Aktiviteten skall uppmuntra till ett aktivt uteliv med fokus på fåglar. Det kan vara av en resa, ett läger eller en guidning vid Falsterbo Fågelstation. Andra egna förslag välkomnas också.

 

För att ansöka om bidrag - gör så här:
Kontakta den lokala fågelklubben närmast dig och din grupp och berätta om era planer. Då kan ni få hjälp och tips om hur ni går vidare. Finns ingen lokalklubb i närheten kan ni vända er till kommunornitologen i er hemkommun och, om kommunornitolog också saknas – kontakta SkOF direkt.
Därefter fyller man i en ansökan på formulär som laddas hem här och ifyllt e-postas till SkOF.

 

Vi hoppas att många tar tillfället i akt och ansöker om ett bidrag för att göra just er aktivitet möjlig!

Vi ses i markerna!

Staffan Åkeby
Ordförande SkOF